0

NorthSeafood tevreden met ERP van Schouw

Geplaatst 04-07-2012 in Food, Microsoft, Schouw en getagged , , , , , , door ChantalUrk, juni 2012 – Al 30 jaar is NorthSeafood specialist op het gebied van diepgevroren visproducten. Toen het bedrijf door Johannes Schenk werd opgericht, lag de focus nog op kabeljauw voor de diepvriesmarkt. Het assortiment werd door de jaren heen met schol, tong en value-added producten, met name voor de retail en catering steeds verder uitgebreid. Nu zonen Lubbert en Jelle op Urk aan het roer staan, gaan de ontwikkelingen bij NorthSeafood onverminderd hard door. Ook op het gebied van automatisering volgens Jelle Schenk: “Negen jaar geleden werd alles nog bijgehouden met bonnetjes, nu is alles volledig geautomatiseerd”.

In 2004 is NorthSeafood begonnen met het automatiseringssysteem Poseidon, een bekend systeem binnen de visindustrie. Stap voor stap zijn alle productieprocessen daarbij betrokken, aldus Jelle Schenk. “In 2010 kwamen we tot de conclusie dat het systeem niet meer voldeed, omdat het niet snel genoeg doorontwikkelde en geen financiële integratie had. We wilden één systeem voor al onze automatiseringsprocessen.”

Schouw Informatisering

De keuze viel op Microsoft Dynamics NAV: een wereldwijd toegepast ERP-systeem van Microsoft voor het midden- en kleinbedrijf. Voor de implementatie koos NorthSeafood voor Schouw Informatisering uit Etten-Leur. De keuze voor Schouw was niet zo moeilijk, aldus Schenk. “Ze werkten al voor diverse visbedrijven, waaronder Schmidt Zeevis en Versvishandel Jan van As. Ook zijn ze begonnen bij Parlevliet en van der Plas en Koninklijke Prins en Dingemanse.”

LEES VERDER

Reageren